Nacht van de Brusselse musea  Share

Zaterdag 26 februari slaat Museum Night Fever weer toe in 19 Brusselse musea. De hele nacht staat in het teken van concerten, modedefilés, dansinitiaties, performances en spel. Als afsluiter is er een stevige afterparty in Bozar. Ook het Museum van de Nationale Bank doet weer mee. Swingen zal het in het museum!

Museum Night Fever wil komaf maken met het saaie imago dat vele jongeren van musea hebben. Het evenement richt zich trouwens tot alle jongeren, niet alleen diegenen die al gretig cultuur consumeren. En ook de ouderen zijn meer dan welkom. Vorig jaar lokte de museumnacht zo’n 12 000 bezoekers, een gigantisch succes!

museumnightfever

Net als vorige jaren neemt ook het Museum van de Nationale Bank aan het gebeuren deel. Vanaf 19 uur kun je er terecht voor de expo Geld en je Leven! … op de tonen van salsa-funk en capoeira. De Braziliaanse ritmes van de Luikse groep Brazika worden op vaste tijdstippen onderbroken voor een dansdemonstratie door Martine Nolmans en Michel Van Eycken. Tango, Weense wals, foxtrot en quickstep, je komt ogen en oren te kort … Om 19.30 u, 21.00 u en 23.00u. neemt een gids je op sleeptouw langs de higlights van de permanente tentoonstelling.

Zo heeft elk Brussels museum die nacht wel iets speciaals in petto. Pendelbussen van de MIVB brengen je overal naartoe, tot diep in de nacht. Zien, horen, ruiken, proeven en zelfs aanraken … een zinnenprikkelend programma.

Met de speciale pas heb je toegang tot alle deelnemende musea, de afterparty en de shuttlebus van de MIVB. De pas kost 8 euro in de voorverkoop en is verkrijgbaar aan de balie van het Museum. De dag zelf betaal je 12 euro. Wees er dus snel bij want voor sommige voorstellingen is het aantal plaatsen beperkt.

www.museumnightfever.be