Expo: ‘Geld en je leven!’  Share

‘Geld en je leven!’ is een interactieve belevenis voor en door jongeren. Hoe ga ik om met geld? Hoe kom ik eraan en waaraan geef ik het uit? Probeer ik te sparen of koop ik op krediet? Ben je tussen 12 en 16 jaar en klinken deze vragen je vertrouwd in de oren, kom dan zeker naar het Museum van de Nationale Bank van België en neem deel aan ‘Geld en je leven!’, een combinatie van spel, soap en competitie.

De expo  ‘Geld en je leven!’ is bedoeld om jongeren te doen nadenken over de manier waarop ze met geld omgaan. Ze omvat drie delen: er is een interactief gedeelte waarbij de bezoeker in de huid kruipt van drie jongeren met uiteenlopende geldvragen en -problemen. Er is een film waarin te zien is hoe de drie hoofdpersonages in het echte leven hun geldproblemen oplossen en er is een persoonlijkheidstest die de bezoeker inzicht verschaft in zijn eigen geldgedrag.

De tentoonstelling kan zowel individueel als in groep bezocht worden. Groepen kunnen de expo uitsluitend na reservering bezoeken. Voor schoolgroepen is de toegang gratis. Omdat de bezoekerscapaciteit beperkt is, is snel reserveren de boodschap.

Bent u als leerkracht geïnteresseerd in deze expo? Kom dan naar één van de lerarendagen die het museum speciaal voor u organiseert op woensdag 19 en 26 januari en op zaterdag 22 januari.

U maakt er kennis met de opzet van de expo en volgt een rondleiding onder leiding van een gids van het museum. U bent er welkom tussen 13 en 16 uur op woensdag en tussen 11 en 16 uur op zaterdag. Inschrijven voor de lerarendagen kan telefonisch (02/221.22.06; 02/221.31.60) of per mail (museum@nbb.be).

‘Geld en je leven!’ leent zich uitstekend voor een vakoverschrijdende aanpak. Het sluit aan bij diverse kerndoelen van het onderwijs. Ook oefenen jongeren tijdens hun bezoek de competenties samenwerken en discussiëren.