- Museum of the National Bank of Belgium - https://www.nbbmuseum.be/nl -

€CONOMIA – het monetairbeleidsspel

Economia [1]

Economia – Het monetairbeleidsspel

Heb je je wel eens afgevraagd wat monetair beleid nu eigenlijk is? Of hoe het basisrentetarief de inflatie beïnvloedt? €CONOMIA helpt je deze basisbegrippen van centraal bankieren onder de knie te krijgen. Je doel is de inflatie laag te houden, net onder 2%. Als gevolg van je rentebesluiten kan de inflatie sterk vertragen, versnellen of – in het ideale geval – stabiel blijven. Het juiste evenwicht tussen de twee uitersten vinden is niet eenvoudig.

€CONOMIA is een spel dat op vereenvoudigde wijze laat zien hoe monetair beleid werkt. Het geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de Europese Centrale Bank of enige andere centrale bank in het eurogebied weer.

Speel het spel [2]

Nieuws

8 oktober 2011: versie voor iPad/iPhone beschikbaar

€conomia kan nu overal worden gespeeld. Download de app en spelen maar! Het doel en de functies zijn hetzelfde als in de browserversie, maar met je iPad of iPhone kun je nu mobiel het monetair beleid bepalen!

Beschikbaar in de App Store [3]

4 mei 2011: Nieuwe, verbeterde versie

De projecties en de ontwikkeling van de geldgroei beslaan nu een langere periode, zodat je toekomstige ontwikkelingen nog beter kunt voorzien. Maar pas op: je krijgt minder punten dan voorheen als de inflatie te sterk schommelt.