Jaarlijkse sluiting  Share

Happy New Year

Van vrijdag 24 december tot en met zaterdag 1 januari is het museum gesloten. Meteen een goede gelegenheid voor een terugblik op het voorbije museumjaar. En het moet gezegd: u was ook in 2010 weer zeer talrijk!

Op donderdag 23 december stond de teller op 29054 bezoekers: 17156 mensen hebben een rondleiding gevolgd, de anderen hebben de vijftien museumzalen op eigen houtje verkend.

U nam ook opnieuw enthousiast deel aan de derde editie van de Brusselse Museumnacht, de Erfgoeddag, Printemps des Musées, Krokuskriebels, Place aux enfants, de Open Monumentendagen en de twee herfstnocturnes.

Het NBB-museum was als een van de vijf Brusselse musea door een vakjury genomineerd voor de Museumprijs 2010. Het won die prijs uiteindelijk niet, maar sleepte wel de publieksprijs in de wacht.

Ook aan deze website werd het afgelopen jaar hard gewerkt. De site bevat heel wat actuele informatie en interessante rubrieken, zoals het ‘object van de maand’ -waarvan de volledige 2010-reeks terug te vinden is op Object van de maand – en de volledige catalogus van de collectie ‘Goederengeld’, de eerste gedigitaliseerde deelverzameling van het museum.

Het museumteam biedt u alvast zijn welgemeende eindejaarswensen aan!