Monthly Archives: 15:26

Jaarlijkse sluiting

Van vrijdag 24 december tot en met zaterdag 1 januari is het museum gesloten. Meteen een goede gelegenheid voor een terugblik op het voorbije museumjaar. En het moet gezegd: u was ook in 2010 weer zeer talrijk.

Spel “Inflation Island”

Weet je het verschil tussen deflatie, prijsstabiliteit, hoge inflatie en hyperinflatie? Zoek het antwoord op Inflation Island.

€CONOMIA – het monetairbeleidsspel

Heb je je wel eens afgevraagd wat monetair beleid nu eigenlijk is? Of hoe het basisrentetarief de inflatie beïnvloedt? €CONOMIA is een nieuw spel dat je helpt deze basisbegrippen van centraal bankieren onder de knie te krijgen.

De collectie ‘Goederengeld’ nu online!

Bezoekers van de website kunnen door de collectie bladeren of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek object of onderwerp. Handig voor iedereen, maar vooral voor leerlingen, studenten en leerkrachten.

Expo: ‘Geld en je leven!’

Van 14 januari tot en met 15 juni 2011 loopt in het Museum van de Nationale Bank de tentoonstelling “Geld en je leven!”, een interactieve geldsoap voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Voor leerkrachten worden speciale lerarendagen georganiseerd.

Het geld van de Galliërs

Aan het einde van de 4de eeuw voor Christus, maakt het gemunt geld zijn intrede op Gallisch grondgebied. Op dat ogenblik verhuurden namelijk veel Galliërs hun diensten als krijgers te paard of te voet aan de grote oorlogsheren van het Middellandse Zeegebied. Hun soldij werd uitbetaald in goudmunten, een nieuw betaalmiddel voor hen.