Opvoeden tot wereldburgers in het vak economie  Share

wereldburgers

Hoe kan ik als leerkracht economie de interesse van mijn studenten voor actuele sociaal-economische thema’s aanwakkeren? Hoe kan ik met mijn lessen hun blik op de wereld verruimen? Hoe doen collega’s dit en hoe kunnen organisaties zoals Kleur bekennen, Netwerk Vlaanderen en het Museum van de Nationale Bank van België mij hierbij helpen? Kom op dinsdag 19 oktober naar het Museum en neem er deel aan de focusgroep ‘Opvoeden tot wereldburgers in het vak economie, secundair onderwijs’.

De focusgroep richt zich tot alle leerkrachten SEI (Sociaal-Economische Initiatie), (Toegepaste) Economie, Kantoor, Boekhouding of Verkoop in het secundair onderwijs.

De bijeenkomst biedt u in de eerste plaats de gelegenheid om uw mening en ervaring uit te wisselen over de manier waarop het vak economie een venster op de wereld kan zijn. Vindt u het belangrijk dat uw studenten het vak economie toepassen op wat rondom hen gebeurt en geïnteresseerd zijn in actuele thema’s zoals de rol van de overheid, globalisering en internationale akkoorden, duurzame economie, mensenrechten, geld en marktmechanismen? Welke handboeken, lesmaterialen, methodieken of workshops hebt u hiervoor reeds gebruikt en voor welke thema’s blijft u op uw honger?

Daarna stellen de drie organisatoren van de focusgroep, Kleur bekennen (www.kleurbekennen.be), Netwerk Vlaanderen (www.netwerkvlaanderen.be/nl/) en het Museum van de Nationale Bank (www.nbbmuseum.be) hun educatieve aanbod voor. Klik hier voor de gedetailleerde uitnodiging en de manier waarop u zich kunt inschrijven.

Waar?
Museum van de Nationale Bank van België
Wildewoudstraat 10
1000 Brussel

Wanneer?
Dinsdag 19 oktober 2010
Van 8u30 – 13u00

Prijs?
Gratis

One Comment

  1. thomas
    Posted 13/10/10 at 06:23 | Permalink

    good points and the details are more specific than somewhere else, thanks.

    – Thomas