Monthly Archives: 16:25

Een brochure over de activiteiten van de Nationale Bank staat online

De Nationale Bank is betrokken bij het uitstippelen en uitvoeren van het monetair beleid van het Eurosysteem en bij het toezicht op het financiële systeem. In deze brochure, uitgegeven in april 2010, leest u er meer over.

Een nieuw begin voor een historisch gebouw in het hart van Brussel

Het in 1872 opgetrokken gebouw van de vroegere «Union du crédit de Bruxelles» was al bijna 30 jaar niet meer toegankelijk voor het publiek. Na een bewogen geschiedenis van beschadiging, plundering en brand werd het gebouw uiteindelijk gered en gerestaureerd door de Nationale Bank.

De arbeidsmarkt: eerstvolgend seminarie van de Nationale Bank voor leerkrachten

Het derde seminarie van de Nationale Bank voor leerkrachten economie van het secundair onderwijs in de maand oktober eerstkomend zal een algemeen overzicht schetsen van de Belgische arbeidsmarkt, de werking ervan en de verschillende deelnemers aan die markt.

De Katangakruisen

In juni 2010 vierde de Democratische Republiek Congo de vijftigste verjaardag van haar onafhankelijkheid. Van deze gelegenheid maken we gebruik om een specifiek object te bespreken uit Katanga, de meest zuidelijk gelegen provincie van de Republiek: het koperen kruis.