NBB-Museum wint publieksprijs  Share

Het Museum van de Nationale Bank was als een van de vijf Brusselse musea door een vakjury genomineerd voor de Museumprijs. Het won die prijs uiteindelijk niet, maar sleepte wel de publieksprijs in de wacht.

De Museumprijs werd in 2006 in het leven geroepen en bekroont ieder jaar uit elk gewest een instelling die ernstige inspanningen ondernam om haar publiek te verruimen, te diversifiëren en bij de werking te betrekken. De klemtoon wordt vooral gelegd op activiteiten die mikken op minder voor de hand liggende doelgroepen als kinderen, allochtonen, senioren en gehandicapten.
De jury stelde vast dat het NBB-Museum in 2009 niet minder dan 29 365 bezoekers lokte. Ook de uitgebreide pedagogische middelen die worden ingezet en het dynamisme, dat o.m. blijkt uit de actieve deelname aan alle initiatieven van het Brusselse Museumnetwerk, ontsnapten niet aan zijn aandacht.

Het Filmmuseum, dat tegenwoordig “Cinematek” heet, werd bekroond met de Museumprijs 2010 voor het Brussels Gewest. Het NBB-Museum mag terecht fier zijn op zijn nominatie, want het verkeert met het Magritte Museum, het Museum Van Buuren en zijn tuinen, en het Horta Museum in erg mooi gezelschap. Dat het publiek vooral voor het NBB-Museum heeft gestemd, is een mooie beloning voor al het werk en enthousiasme dat de hele ploeg erin investeert.

We willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie massale stemmen en hopen jullie ook in de toekomst van dienst te kunnen zijn.