NBB-museum genomineerd voor Museumprijs  Share

Hollywood heeft zijn Oscars, de Belgische musea hebben hun Museumprijzen. De uitreiking van de museumprijzen 2010 gebeurt op dinsdag 1 juni. Misschien behoort het NBB-museum dit jaar tot de winnaars.

NBB-museum genomineerd voor Museumprijs

Het ziet er alvast veelbelovend uit. Het museum is voor de eerste keer in zijn geschiedenis genomineerd in de categorie ‘Brusselse musea’. Het bevindt zich daar in buitengewoon goed gezelschap: naast het NBB-museum zijn ook Cinematek, het Magritte Museum, het Museum en Tuinen Van Buuren en het Hortamuseum genomineerd. De jury laat zich vooral leiden door de publiekswerking en -vernieuwing van de geselecteerden. Niet zozeer het bezoekersaantal wordt als maatstaf genomen, maar vooral de kwalitatieve invulling van de publiekswerking. Hoe organiseert het museum de informatie-overdracht, welke doelgroepen heeft het en hoe worden deze groepen bereikt?

Het is de nominatiejury niet ontgaan dat het NBB-museum in 2009 niet minder dan 29.365 bezoekers over de vloer kreeg. Het is haar evenmin ontgaan dat het museum een brede waaier van educatieve mogelijkheden voor hen in petto heeft. Genomineerd worden is één zaak, de prijs in de wacht slepen, is natuurlijk nog een andere zaak. Hiervoor kunnen we alleen maar duimen.

Anders is het gesteld met de publieksprijs. Hier kunt u wel degelijk het verschil maken. Waardeert u het werk van het NBB-museumteam en wilt u het museum een duwtje in de rug geven? Breng dan vandaag nog uw stem uit door in de linkerbalk op ‘Stem voor mij’ te klikken en daarna achtereenvolgens ‘Brussel’ en ‘Museum van de Nationale Bank van België’ te selecteren. Wie stemt, maakt zelf kans op een mooie prijs. Binnen enkele weken weten we welke Brusselse musea dit jaar met de jury- en de publieksprijs gaan lopen.

One Comment

  1. Posted 17/05/10 at 11:17 | Permalink

    Just Voted – :-)

    I would encourage any other regular visitor of this site to vote also – the competition is quite fierce.
    Simon