- Museum of the National Bank of Belgium - https://www.nbbmuseum.be/nl -

Jaarlijkse sluiting

Happy New Year
Van donderdag 24 december tot en met vrijdag 1 januari is het museum gesloten. Meteen een goede gelegenheid voor een terugblik op het voorbije museumjaar. En het moet gezegd: u was ook in 2009 weer bijzonder talrijk!

Op woensdag 23 december stond de teller op 29 365 bezoekers: 15 539 mensen hebben een rondleiding gevolgd, de anderen hebben de vijftien museumzalen op eigen houtje verkend. De combinatie van de permanente tentoonstelling met één van de twee tijdelijke thematentoonstellingen over de tiende verjaardag van de euro en de Millenniumdoelstellingen viel duidelijk in de smaak.

U nam ook enthousiast deel aan de tweede editie van de Brusselse Museumnacht, de Erfgoeddag, Printemps des Musées, de Open Monumentendagen en de twee herfstnocturnes. Een absolute primeur was het Chinese poppentheater dat in het kader van het Europaliafestival in het museum werd opgevoerd.

Een andere, belangrijke nieuwigheid die in 2009 werd doorgevoerd, is deze website:   http://www.nbbmuseum.be [1]. De site bevat heel wat actuele informatie en interessante rubrieken, zoals het ‘object van de maand’ waarvan de volledige 2009-reeks terug te vinden is op http://www.nbbmuseum.be/nl/category/object [2].

Het museumteam biedt u alvast zijn welgemeende eindejaarswensen aan!