- Museum of the National Bank of Belgium - https://www.nbbmuseum.be/nl -

En wat vindt Chen Zhaoxi van het Museum?

museumtalks

museumtalks

U hoort het op www.museumtalks.be [1]. De Chinese ingenieurstudent vertelt er honderduit over het theegeld dat hij in één van de vitrines van het NBB-museum aantrof. Voorwaarde is wel dat u Chinees begrijpt. Want, net zoals alle andere ‘museumtalkers’ geeft Chen uitsluitend commentaar in zijn eigen taal.

Museum Talks is een project van de Brusselse Museumraad. De musea van Brussel krijgen bezoekers van overal ter wereld over de vloer. Niet minder dan 140 van hen gingen op zoek naar hun favoriete voorwerp in hun favoriete museum; hun enthousiaste kijk op dit voorwerp kunt u in niet minder dan 25 verschillende talen op www.museumtalks.be [1] beluisteren. Ideaal toch om eerst vanachter uw computer te zien en te horen wat er in de 43 Brusselse musea, die in de commentaren aan bod komen, zoal te beleven valt. U kunt de fragmenten ook downloaden en als alternatieve mp3-audiogids gebruiken.

Bij uw bezoek aan het NBB-museum kunt u op die manier niet alleen de commentaar van Chen Zhaoxi over het theegeld beluisteren, maar verneemt u ook waarom de Nederlandse computerspecialist Bas Gijsen de 16e-eeuwse wisseltafel eigenlijk heel actueel vindt en begrijpt u waarom Gundera Vavere-Mikuta uit Letland zich verbaast over de geldwaarde van de kleine kaurischelp. Het aanbod op www.museumtalks.be [1] breidt nog voortdurend uit. Wordt dus zeker vervolgd!