Visions of Hope  Share

Kan kunst de wereld veranderen? ‘Art for Social Change’ en zijn bezieler Rini Hartman geloven van wel. In de tentoonstelling ‘8 Visions of Hope’ geeft de Nederlandse kunstenaar en wereldreiziger zijn artistieke vertaling van de Millenniumdoelstellingen.

De expo bestaat uit acht foto-composities op doek. Elk werk verwijst naar één van de acht Millenniumdoelstellingen waarmee de VN-lidstaten zich in 2000 verbonden hebben om tegen 2015 het aantal mensen dat in extreme armoede leeft, te halveren. Visions of Hope

In een museum waarin geld en economie een hoofdrol spelen, kan de Noord-Zuidproblematiek niet ontbreken. Deze tentoonstelling biedt hiertoe de gelegenheid en geeft stof tot nadenken: over de VN-definitie van ‘extreme armoede’ (wie met maximum 1,25 USD per dag moet rondkomen, wordt als extreem arm beschouwd), over het belang van instellingen voor microfinanciën en microkrediet in het Zuiden, over de rol van de Wereldbank, over de belofte van de rijke landen om minstens 0,7 % van hun BNP uit te geven aan ontwikkelingshulp of over de impact van de economische crisis op de Millenniumdoelstellingen.

12.09.2009 – 13.12.2009
Elke dag, van 10.00 tot 18.00 u.
Maandag gesloten

Museum van de Nationale Bank van België
Wildewoudstraat 10
Tel. 32 2 221 22 06