“Krokuskriebels”: een activiteit met het hele gezin…  Share

Ouders en grootouders die nog op zoek zijn naar een manier om de kinderen te entertainen tijdens de krokusvakantie: waarom niet kiezen voor een culturele en ludieke activiteit? Het Museum van de Nationale Bank neemt opnieuw deel aan “Krokuskriebels”, een initiatief van de Gezinsbond (www.krokuskriebels.be).

Krokuskriebels wil niet alleen de ouders, maar ook de kinderen, doen kennis maken met verschillende musea. Daarom nodigen 97 musea in Vlaanderen en in Brussel iedereen uit om vanaf zaterdag 18 tot en met zondag 26 februari hun collectie te ontdekken. Hierbij zal vooral de focus gelegd worden op een aanpak die het jonge publiek (6-9 jaar) aanspreekt.

In het NBB-museum krijgen de kinderen tijdens de krokusvakantie de kans om de plaats in te nemen van de gouverneur van de Nationale Bank. Daarnaast worden ze gevraagd hun creativiteit boven te halen bij het ontwerpen van een nieuwe munt. Dit alles als onderdeel van de speurtocht die de kinderen als een ware detective moeten ondernemen doorheen de verschillende zalen van het museum. Zowel de toegang als de deelname aan Krokuskriebels zijn gratis. Waarom nog aarzelen?

Krokuskriebels