Games

Generation €uro Students’ Award 2016-2017

Voor de leerkrachten die met hun klas willen deelnemen aan de wedstrijd “Generation €uro Students’ Award” wordt op 26 oktober 2016 vanaf 10 uur een opleiding georganiseerd in het Auditorium van de Nationale Bank, Warmoesberg 61. Het aantal plaatsen voor de opleiding “Generation €uro Students’ Award” is beperkt.
Inschrijven kan hier.

Dezelfde dag zal vanaf 12.45 uur het jaarlijks seminarie van de Nationale Bank voor leerkrachten economie plaatsvinden, ter aanvulling van de opleiding in de voormiddag. Een lunch met sandwiches, koffie en frisdranken zal tussen de twee opleidingen aangeboden worden.
Meer info

TETRIS® NIEUW €50-BILJET

Wil je het €50-bankbiljet alvast bekijken? Doe dan mee aan de wedstrijd “Tetris® nieuw €50-biljet” en ontdek vier van de echtheidskenmerken van het nieuwe biljet.

Deelname is mogelijk van 5 juli tot en met 29 augustus.

Speel het spel

Top Floor – Werk jezelf omhoog!

Weet jij veel over de ECB en het Eurosysteem? Speel dit vragenspel en test jezelf!
Meer info

€CONOMIA

ook voor de iPhone/iPad!

Heb je je wel eens afgevraagd wat monetair beleid nu eigenlijk is? Of hoe het basisrentetarief de inflatie beïnvloedt? €CONOMIA helpt je deze basisbegrippen van centraal bankieren onder de knie te krijgen. Je doel is de inflatie laag te houden, net onder 2 %.

Meer info

Inflation Island

Ken je het verschil tussen deflatie, prijsstabiliteit, hoge inflatie en hyperinflatie? Zoek het antwoord op Inflation Island. Verken de gebieden van Inflation Island, onderzoek hoe de inwoners reageren op inflatie en deflatie en wat er gebeurt met het eiland. Je kunt ook je kennis testen en proberen de inflatiescenario’s te herkennen.

Meer info

Quiz

Test je kennis over de thema’s ‘geld’ en ‘bank’ met deze online quiz.

Meer info

Valse biljetten herkennen

Dit online zelfstudiepakket maakt je expert in het onderscheiden van echte en valse eurobankbiljetten. Je maakt nader kennis met de echtheidskenmerken van de eurobankbiljetten en de opgedane kennis wordt getoetst door middel van een quiz.

Meer info