Tweede editie van de Week van het Geld  Share

Op 27 maart gaat voor de tweede maal op rij de “Week van het Geld” van start. Het Museum van de Nationale Bank van België is dit jaar weer van de partij.

De Week van het Geld is een jaarlijks initiatief van Wikifin.be/FSMA. De Tijd, Radio 1, de Nationale Bank van België en een hele reeks andere partners bundelen die week de krachten om de aandacht te vestigen op het belang van financiële vorming en verantwoord financieel gedrag.

Op 27 maart om 9uur wordt het startschot gegeven voor een week vol boeiende activiteiten voor jong en oud. Ook het NBB-museum doet hieraan mee. Het museum zal present zijn op de infomarkt in de stationshal van Brussel-Zuid op dinsdag 28 maart van 7u30 tot 18u.

De-week-van-het--geld

Je komt er alles te weten over de euromunten en –biljetten die je dagelijks gebruikt. Hoe kun je valse en echte biljetten herkennen? Kom zelf de beproefde ‘voelen, kijken en kantelen’-methode toepassen op de inhoud van je portefeuille. Het museum organiseert ook een wedstrijd die je kennis test van de euromunten uit je portemonnee. Niet zo vanzelfsprekend, want de 19 eurolanden zorgen voor heel wat variatie. Slaag je voor de test? Dan heeft het museum een leuke verrassing voor jou! Breng dus zeker een bezoekje aan de infostand van de Nationale Bank en krijg er antwoord op al je vragen.

Voor meer informatie: www.deweekvanhetgeld.be

#DWVHG17