De deuren van het Museum blijven de hele zomer open !  Share

De deuren van het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België blijven gedurende de hele zomer open! Van maandag tot vrijdag van 9 uur tot 17 uur kunt u ons gratis komen bezoeken. Het is bovendien ook mogelijk om geleide bezoeken te reserveren voor groepen.

© Nationale Bank van België

Voor de kleinsten van 6 tot 12 jaar is een heuse schattenzoektocht voorzien. Ze kunnen Alfons, de drukker van de Bank, komen helpen zijn verloren inktpotten terug te vinden! Deze activiteit is onderdeel van het project ‘Schatten van Vlieg’, een initiatief van CultuurNet Vlaanderen.

Jeugdbewegingen en speelpleinwerkingen zijn uiteraard ook welkom! Voor groepen kinderen is een spannend spel voorzien met verschillende opdrachten en prijzen (reserveren kan via museum@nbb.be).

© Nationale Bank van België

Tot slot nodigt het museum u uit om tot 27 augustus zijn topstuk te komen bekijken ‘Salomon en de koningin van Saba’, een wandtapijt uit de 16e-eeuw. Ontdek er meer over op het parcours ‘Schering en inslag, en kom meer te weten over de geschiedenis van het geld in de tijd van Karel V.

Voor meer informatie over het zomeraanbod in het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank: museum@nbb.be of 02 221 22 06.