Op zoek naar de verloren inktpotten  Share

© Nationale Bank van België

Deze zomer pakt het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank opnieuw uit met een heuse schattenzoektocht. Kinderen van 6 tot 12 zijn onder begeleiding van volwassenen welkom om op zoek te gaan naar de verloren inktpotten van Alfons de drukker. Door zijn schuld liggen de drukmachines van de Bank namelijk volledig stil en zijn er binnenkort geen biljetten meer om ijsjes mee te kopen als het warm wordt.

Wil jij Alfons de drukker een handje helpen met deze avontuurlijke zoektocht in de museumzalen van de Bank? Als je erin slaagt alle inktpotten te verzamelen tijdens onze vijf missies en de drukmachines terug kan opstarten, dan krijg je een leuke beloning van Alfons.

Het Tijdelijk Museum van de Nationale Bank neemt deze zomer opnieuw deel aan “Schatten van Vlieg”, een initiatief van CultuurNet Vlaanderen. Het thema van dit jaar is “Zien”. Vorig jaar stond het thema “Klank” centraal, en de volgende jaren komen de andere zintuigen aan bod in deze leuke schattenzoektocht.

Praktisch:

Tijdelijk Museum van de Nationale Bank van België

de Berlaimontlaan 3

Van 1 juli t.e.m. 31 augustus 2016.

Ma – vrij: 9-17 uur.

Geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar, met begeleiding.

Gratis toegang, reserveren hoeft niet

Meer informatie via 02 221 22 06 of museum@nbb.be

en hier